Kosten PCR coronatest met Reisdocument
☝Klik hierboven en Boek Vandaag!☝

Een geschikte coronatest in Blaricum

coronatest Blaricum

Mensen die klachten hebben die mogelijk veroorzaakt worden door het coronavirus, kunnen op zoek gaan naar een teststraat in de omgeving van Blaricum. Een coronatest is van essentieel belang om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat komt doordat je er enkel door het doen van een coronatest achter kunt komen of dat je besmet bent met het coronavirus. De klachten die vrijwel altijd worden genoemd kunnen een indicatie zijn van het feit dat je besmet bent met het coronavirus. Daarom is het van belang dat iedereen die last heeft van deze klachten zich zo snel mogelijk een PCR-test of sneltest in Blaricum doet.

De klachten

Wanneer je last hebt van klachten die kunnen wijzen op het coronavirus moet je zo snel mogelijk een coronatest in de omgeving van Blaricum doen. Om deze klachten bij jezelf te kunnen herkennen is het natuurlijk wel van belang om te weten wat de meest voorkomende symptomen van het coronavirus zijn. Als je één van deze klachten bij jezelf herkent kun je het beste zo snel mogelijk een coronatest inplannen bij een teststraat in de omgeving Blaricum. Om je te helpen bij het herkennen van deze klachten hebben wij een aantal van de meestvoorkomende symptomen op een rijtje gezet:

 • Verhoging of koorts.
 • Kortademigheid.
 • Oververmoeidheid zonder echte inspanning.
 • Verkoudheidsklachten (denk aan neusverkoudheid, hoesten of keelpijn).
 • Verlies van geur en smaak.

Indien je last hebt van een van deze klachten of een combinatie ervan, is er een grote kans aanwezig dat je besmet bent met corona. Herken je deze symptomen bij jezelf? Doe dan een coroantest in Blaricum! Zorg er daarnaast voor dat je niet meer in contact komt met anderen en ga tot het moment van testen in isolatie. Het is pas verantwoord om met anderen in contact te komen wanneer de uitslag van de coronatest negatief blikt te zijn. Hoe lang het duurt voordat je de uitslag krijgt van de coronatest, is afhankelijk van de locatie waar je deze laat uitvoeren.

De uitslag van de coronatest

Als je de uitslag van de coronatest krijgt, weet je zeker of je besmet bent met corona of niet. Daarom is het van belang dat je goed weet wat de verschillende mogelijkheden zijn bij het krijgen van de uitslag van de coronatest. Als je de uitslag van de coronatest krijgt, kun je deze twee dingen te horen krijgen:

 • De uitslag is negatief: Als de uitslag van een coronatest negatief is, betekent dat dat degene die getest is niet besmet is met het coronavirus. Je mag bij het horen van een negatieve uitslag dus direct de quarantaine verbreken en weer met anderen in contact komen.
 • De uitslag is positief: Een positieve uitslag van een coronatest betekent dat de geteste persoon besmet is met het coronavirus. Je moet dan een tijdje in quarantaine totdat je niet meer besmet bent en dus ook geen anderen kunt besmetten. 

Quarantaine

Het is van belang dat je goed weet wat je moet doen wanneer de uitslag van je coronatest in Blaricum positief is. Je moet er allereerst voor zorgen dat je in quarantaine gaat zodat je niet de mogelijkheid hebt om anderen te besmetten. Daarom is het ook van belang dat je in quarantaine gaat totdat de uitslag van je coronatest bekend is. Zo voorkom je dat je anderen besmet als het na 48 uur blijkt dat je het virus hebt. Als je positief getest bent moet je minimaal 7 dagen in quarantaine. Je mag de quarantaine pas verbreken als je helemaal geen klachten meer hebt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die besmet waren met het coronavirus niet meer in staat zijn om anderen te besmetten wanneer hun klachten verdwenen waren. 

Tarieven PCR-Test met COVID reisdocument
☝Hier - Bestel Vandaag je test!☝
coronatest Blaricum

Sneltest in Blaricum

Als je een negatieve uitslag te horen krijgt, heb je een tijdje voor niets in quarantaine gezeten, maar toch is het belangrijk om dit te doen. Om te voorkomen dat je onnodig in quarantaine gaat, kun je er ook voor kiezen om een sneltest te doen. Hierbij weet je binnen een kwartier of dat je besmet bent met corona. Is de uitslag van de sneltest negatief? Dan hoef je niet in quarantaine!

Bij de GGD is het niet mogelijk om een sneltest te doen. Hier duurt het meestal tussen de 24 en 48 uur voordat de uitslag van je coronatest bekend is. Het kan dus gebeuren dat je twee dagen in quarantaine moet voordat je weet of je überhaupt besmet bent. Daarom is het fijner om op zoek te gaan naar een commerciële teststraat in de omgeving Blaricum. Dat komt doordat je bij een commerciële teststraat een sneltest kunt doen waardoor je geen dagen in quarantaine moet om te wachten op de uitslag.

15-30 minuten wachten

Wanneer je ervoor kiest om een sneltest te doen bij een commerciële testlocatie, hoef je niet lang te wachten op de uitslag van de test. Meestal is de uitslag van een sneltest na 15 minuten al bekend, maar het kan soms iets langer duren. Dit duurt gelukkig nooit langer dan een half uur waardoor de meeste mensen de uitslag van de coronatest al krijgen voordat zij thuis zijn. Op die manier hoef je helemaal niet in quarantaine om op de uitslag te wachten en als de uitslag negatief is hoef je dus niet in isolatie. Het enige moment dat je contacten met andere mensen moet voorkomen is wanneer je voor het eerst klachten hebt. Je moet dan zo snel mogelijk een afspraak maken voor een sneltest zodat je er zo snel mogelijk achter komt of je besmet bent of niet. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je niet met het openbaar vervoer naar de teststraat gaat. Het kan anders gebeuren dat je op de heen- en/of terugweg anderen besmet.

Testlocaties in de omgeving van Blaricum

Mensen die in Blaricum wonen hebben één commerciële teststraat die voor hen erg dicht in de buurt is. Dat is erg handig aangezien je hierdoor niet lang hoeft te rijden om naar de testlocatie te gaan. Je kunt er als je in Blaricum woont het best voor kiezen om je te laten testen bij de teststraat in Baarn. Dit is een commerciële teststraat en het is dan ook mogelijk om een sneltest te doen. Vanaf Blaricum is de testlocatie in Baarn ongeveer een kwartier rijden. De reistijd is natuurlijk afhankelijk van waar je precies in Blaricum woont. 

Andere testlocaties

Als je een afspraak wilt maken bij de testlocatie in Baarn, maar er is daar tijdelijk geen plek, zul je op zoek moeten naar een andere teststraat in de buurt van Blaricum. Daarom is het handig om een overzicht te hebben van de verschillende testlocaties waar je vanuit Blaricum met de auto naartoe kunt rijden. Hier vind je een overzicht van de verschillende teststraten die je in de omgeving van Blaricum kunt vinden: 

 • Weesp, Waarschapsstraat 1a, ongeveer 30 minuten rijden vanuit Blaricum
 • Baarn, Hermesweg 15, ongeveer 15 minuten rijden vanuit Blaricum
 • Badhoevedorp/Schiphol, Schipholweg 331, ongeveer 30 minuten rijden vanuit Blaricum
 • Amsterdam-West, Basisweg 36, ongeveer 30 minuten rijden vanuit Blaricum
 • Amsterdam-Zuidoost, Bullewijkpad 51, ongeveer 25 minuten rijden vanuit Blaricum
 • Utrecht-centrum, Nobelstraat 2a, ongeveer 30 minuten rijden vanuit Blaricum
 • Utrecht Kanaleneiland, Bernadottelaan 11, ongeveer 30 minuten rijden vanuit Blaricum

Bij al deze testlocaties is het zowel mogelijk om een sneltest te doen als om een PCR-test te doen. Je kunt een PCR-test doen bij een commerciële teststraat als je een reisverklaring nodig hebt om naar het buitenland te reizen. Om een reisverklaring te krijgen moet je een negatieve coronatest kunnen aantonen. Daarom is het van belang om er voor te zorgen dat je de test op tijd inplant zodat je zeker weet dat er ruimte is bij de teststraat. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je de coronatest maximaal 72 uur voor vertrek gedaan moet hebben. Als je de test eerder hebt gedaan is deze niet geldig en zul je dus geen reisverklaring kunnen krijgen.