Kosten PCR coronatest met Reisdocument
☝Klik hierboven en Boek Vandaag!☝

Een coronatest in de buurt van Goes

coronatest in Goes

Voor een coronatest in de omgeving Soest kun je op verschillende plekken terecht. Dat zorgt ervoor dat het voor mensen uit Soest soms best lastig is om een geschikte testlocatie uit te zoeken. Je hebt de keuze uit verschillende teststraten die allemaal een soortgelijk aanbod hebben. Daarom is het van belang om eerst eens goed te kijken naar welke teststraat het meest in de buurt is. Op die manier zorg je ervoor dat je weinig reistijd hebt wanneer je je gaat laten testen op corona. Dat is wel zo makkelijk aangezien het doen van een coronatest niet lang duurt en je hiervoor liever niet uren onderweg bent. Mensen die in Soest wonen kunnen het best kijken naar de testlocatie in Baarn. Dit is voor hen de testlocatie die het minst ver weg is. 

Met de auto naar de teststraat

Het is voor het doen van een coronatest aan te raden om hier met de auto naartoe te gaan. Dat komt doordat je in je eigen auto niet het risico loopt om anderen te besmetten. Je weet tijdens het doen van de coronatest nog niet of je zelf daadwerkelijk besmet bent, maar juist daarom is het zo belangrijk om geen risico te nemen. Daarom is het slim om met je eigen auto te gaan en het openbaar vervoer te vermijden. Bovendien is het voor mensen die op zoek zijn naar een plek voor een coronatest omgeving Soest erg handig om met de auto naar de teststraat te kunnen rijden. Dat komt doordat je vanuit Soest met de auto in ongeveer 10 minuten bij de teststraat in Baarn bent. Naast Baarn zijn er ook nog andere teststraten in de buurt waar je relatief snel terecht kunt.

Teststraten in de omgeving van Soest

De testlocatie in Baarn is voor mensen uit Soest erg dichtbij. Dit is een afstand die je ook met de fiets in een zeer korte tijd kunt afleggen. Hoelang dit duurt is natuurlijk afhankelijk van hoe hard je fietst, maar de gemiddelde Nederlander zal daar zo’n 15 minuten over doen. Ook als je met de fiets naar de testlocatie gaat is het van belang om voldoende afstand van andere weggebruikers te houden. De kans dat je anderen besmet is buiten minder groot dan binnen, maar zeker nog aanwezig. Daarom is het van belang om ook als je buiten bent op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven.

Andere testlocaties

Er zijn nog meer mogelijkheden voor het doen van een PCR-test of sneltest in de omgeving Soest. Dat zorgt ervoor dat je ook de mogelijkheid hebt om een coronatest te doen als de teststraat in Baarn geen plek heeft. Je kunt er dan bijvoorbeeld ook voor kiezen om naar één van de teststraten in Utrecht te gaan. Als je van plan bent om naar Utrecht te gaan voor een coronatest, is het wel van belang om een eigen auto tot je beschikking te hebben. Daarmee ben je vanuit Soest in zo’n drie kwartier bij één van de teststraten in Utrecht. Als je een auto hebt, kun je ook overwegen om naar een teststraat in Weesp of Amsterdam te rijden. Je kunt dus op verschillende plekken een coronatest in de buurt van Soest doen. Hier vind je een overzicht van de testlocaties die vanuit Soest goed bereikbaar zijn met de auto:

 • Weesp Waarschapsstraat 1a
 • Amsterdam-Zuidoost, Bullewijkpad 51
 • Amsterdam-West, Basisweg 36
 • Badhoevedorp/Schiphol, Schipholweg 331
 • Utrecht centrum, Nobelstraat 2a
 • Utrecht Kanaleneiland, Bernadottelaan 11
 • Lelystad, Jol 3718

Zoals je ziet zijn er een hoop andere testlocaties die op zo’n drie kwartier rijden van Soest liggen. Het is slim om eerst te kijken of de teststraat die voor jou het meest in de buurt is plaats heeft. In dit geval is dat de teststraat in Baarn. Als deze teststraat geen ruimte heeft voor het afnemen van de soort coronatest die jij wilt doen, is het verstandig om verder te zoeken in plaats van te wachten totdat er weer meer plek is in de teststraat. Je hebt genoeg andere opties waardoor er gegarandeerd plek is in één van de teststraten. 

Tarieven PCR-Test met COVID reisdocument
☝Hier - Bestel Vandaag je test!☝

Soorten coronatests

Het is per persoon verschillend aan wat voor coronatest zij de voorkeur geven. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die zich het liefst bij de GGD laten testen omdat dit gratis is. Dat is zeer begrijpelijk aangezien je hierdoor geld bespaart. Toch is het doen van een coronatest in één van de commerciële teststraten ook erg populair. Bij commerciële teststraten heb je namelijk een aantal voordelen die je bij de teststraten van de GGD niet hebt. Zo is het mogelijk om een sneltest te doen en hoef je niet (onnodig) in quarantaine te wachten op de uitslag.

coronatest in Goes

In quarantaine in afwachting van de uitslag

Als je een coronatest doet bij de GGD, moet je in quarantaine totdat je de uitslag van de test hebt gekregen. Het is erg belangrijk dat iedereen zich aan deze regel houdt aangezien je anderen kunt besmetten als jij zelf besmet bent. Voordat je de uitslag van je coronatest hebt gekregen, weet je nog niet of jij besmet bent waardoor je ook niet weet of je anderen kunt besmetten. Door in quarantaine loop je geen enkel risico en kun je achteraf zeggen dat je er alles aan hebt gedaan om anderen niet te besmetten. Toch zijn er veel mensen die het vervelend vinden om in quarantaine te gaan. Dit omdat het soms wel 48 uur kan duren voordat je de uitslag van de coronatest van de GGD krijgt. Je kunt er dan ook voor kiezen om een sneltest te doen. 

Sneltest in Soest

Bij alle commerciële teststraten die je in het coronateststraat overzicht kunt vinden is het mogelijk om een sneltest te doen. Dit is een testmethode waarbij het slechts een kwartier duurt voordat de uitslag bekend is. Sommige mensen maken zich zorgen over de betrouwbaarheid van deze testmethode, maar het RIVM heeft alles goedgekeurd en aangegeven dat deze test bijna net zo betrouwbaar is als de PCR-test die bij de GGD wordt gebruikt. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een sneltest te doen waardoor zij niet in quarantaine hoeven om op de uitslag van de test te wachten.

Mogelijkheden van commerciële teststraten

Naast de sneltest in de buurt van Goes, heb je ook nog andere mogelijkheden. Zo is het bij bijna alle commerciële teststraten uit het overzicht mogelijk om een PCR-test te doen waarbij je ook een reisverklaring ontvangt. Deze reisverklaring kan je nodig hebben om op vakantie te kunnen gaan naar het buitenland. Daarnaast kan het uiteraard ook zijn dat je binnenkort een zakenreis hebt. 

Bij de GGD testen ze alleen mensen die klachten hebben of personen die in contact zijn geweest met een besmet persoon. Daarom kun je alleen een PCR-test reisverklaring in de buurt van Goes doen bij een commerciële teststraat. Ook is het bij sommige testlocaties mogelijk om een antistoffentest te doen. Hiermee kun je zien of je in het verleden besmet bent geweest met het coronavirus. Dit zijn de teststraten in de omgeving van Soest waar je een antistoffentest kunt doen: 

 • Baarn, Hermesweg 15
 • Lelystad, Jol 3718
 • Utrecht centrum, Nobelstraat 2a
 • Weesp, Waarschapsstraat 1a

Als je wilt weten of je eerder besmet bent geweest zonder dat je het door hebt gehad, kun je dus naar één van deze testlocaties gaan voor het doen van een antistoffentest. Houd er wel rekening mee dat het je nauwelijks duidelijkheid geeft over de huidige stand van zaken. Als de test positief is, betekent dit niet dat je het virus ook op dat moment bij je draagt.