Kosten PCR coronatest met Reisdocument
☝Klik hierboven en Boek Vandaag!☝

Hoe verloopt een coronatest in Eemnes?

coronatest in Eemnes

Eemnes is een kleine plek met niet al te veel coronatest locaties. Wel is er een corona-testbus van de GGD en zijn er een hoop testlocaties in de omgeving. Je kunt je tegenwoordig ook vaak thuis laten testen zodat je niet hoeft te reizen. Al dit wordt gedaan om plekken zoals Eemnes zo veilig mogelijk te houden. Het coronavirus verspreidt zich snel en je op tijd laten testen is belangrijk om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Testbus in Eemnes 

De GGD regio Utrecht heeft een korte tijd geleden besloten dat het nodig was om een plek in Eemnes te hebben waar je je kunt laten testen. Het openen van een nieuwe teststraat in Eemnes was een te grote investering voor de hoeveelheid mensen die naar deze locatie zouden gaan. Hierom is de corona-testbus tot stand gekomen. Hieronder staat het een en ander vermeld over de testbus in Eemnes:

  • Locatie is het parkeerterrein bij het Huis van Eemnes
  • Bus staat er op woensdag en zaterdag van 13:15 tot 16:00
  • Testen is op afspraak via www.coronatest.nl 
  • bereikbaar via het nummer van de GGD regio Utrecht

Om je te kunnen laten testen bij deze mobiele testlocatie wordt er gekeken naar je postcode. Als er een locatie is die dichterbij is of beter uitkomt zul je worden ingepland bij een andere locatie. Ook kan het zijn dat jij je kunt laten testen bij een testunit die naar Eemnes komt. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid, als er geen plek meer vrij is zul je naar een andere locatie moeten gaan. De test zelf zal hetzelfde zijn als die van andere GGD locaties. Er zullen alleen minder mensen tegelijkertijd kunnen worden getest en er zijn daarom ook minder mensen bij de testlocaties aanwezig. Meer informatie over deze testlocatie is online te vinden en als je nog vragen hebt kan de GGD van Utrecht deze beantwoorden.

coronatest in Eemnes

Wanneer moet je een coronatest in Eemnes doen?

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het belangrijk dat jij je op tijd laat testen, maar wanneer is dit nou eigenlijk? Er wordt van je verwacht dat als jij één van de symptomen hebt van het virus, jij je zo snel mogelijk laat testen. Daarnaast is het nodig om je te laten testen als je in direct contact bent geweest met iemand die in de afgelopen dagen positief is getest. Vaak zul je als je het virus oploopt ook klachten hebben die overeenkomen met het virus, dit is echter niet altijd het geval en daarom moet jij je alsnog laten testen. Het virus kent heel veel klachten, de meest voorkomende coronaklachten zijn:

  • Een droge hoest.
  • Vermoeidheid die je niet herkent van jezelf.
  • Last van kortademigheid en benauwdheid (soms zelfs duizeligheid en een licht gevoel in je hoofd).
  • Klachten van verkoudheid, naast een droge hoest kun je denken aan bijvoorbeeld koorts, een verstopte neus en keelpijn.
  • Hoofdpijn.

Hoe gaat een coronatest te werk?

De meeste corona teststraten gaan hetzelfde te werk dus dit is ook zo in de omgeving van Eemnes. Je zult van tevoren online een afspraak moeten maken om langs te kunnen komen bij een teststraat. Vervolgens zul je een specifieke tijd krijgen om langs te komen om drukte bij de teststraat te voorkomen en zo de verspreiding van het virus te verminderen. Hierdoor zul je aangekomen op de locatie niet lang hoeven te wachten, je zult verwezen worden naar de plek waar de test zal worden afgenomen. Hier zal iemand bij jou de test afnemen, deze persoon is goed beschermd tegen het virus en draagt beschermingskledij. Deze persoon zal door middel van een wattenstaafje een monster afnemen van je slijm. Dit zal zowel gebeuren bij je neus als bij je mond. Aan de hand van deze monsters wordt er bepaald of je het virus bij je draagt.

Tarieven PCR-Test met COVID reisdocument
☝Hier - Bestel Vandaag je test!☝

Na het afnemen van de coronatest in Eemnes zal je informatie krijgen over wat er van je verwacht wordt tot het moment dat je de uitslag krijgt. Dit zal onder andere zijn dat je meteen naar huis gaat na het afnemen van de corona test en afstand houdt van iedereen totdat je een negatief testresultaat ontvangt. Als je een positief testresultaat krijgt zal er door de GGD contact met je worden opgenomen. Het maakt hierbij niet uit of je de test hebt laten afnemen bij de GGD of bij een commerciële teststraat. De GGD zal om contactgegevens vragen van mensen waarmee je gedurende de afgelopen dagen in direct contact bent geweest en verdere uitleg geven over het verloop van de periode dat je thuis in quarantaine moet. 

Een PCR test afnemen in Eemnes

Er is in Eemnes zelf geen testlocatie waar jij een PCR test vakantie kunt afnemen. De dichtstbijzijnde locatie waar jij je kunt laten testen door middel van een PCR test is bij de testlocatie van Baarn. Deze locatie ligt vlakbij de snelweg en is goed bereikbaar. Het adres van deze locatie is Hermesweg 15. Wanneer je terecht kunt bij deze locatie is afhankelijk van de drukte op dit moment. Je moet ook hier van tevoren een afspraak inplannen online. 

Waarom zou je een PCR test willen doen?

Een PCR test in Eemnes is op dit moment de meest betrouwbare vorm van testen op het coronavirus. Je kunt de test willen doen omdat je er zo zeker mogelijk van wil zijn dat je het virus niet hebt of om diverse andere redenen. Wat de PCR test bijzonder aantrekkelijk maakt voor mensen, is dat je een certificaat kan krijgen waarop staat dat je het virus niet bij je draagt. Bij andere tests is dit helaas niet mogelijk omdat ze net iets minder betrouwbaar zijn. Als jij naar het buitenland wilt of je wilt naar een speciaal evenement kan het nodig zijn dat je een certificaat overhandigt waarin staat dat je recent een negatieve PCR-uitslag hebt ontvangen. Houd er wel rekening mee dat je de PCR-test enkele dagen voor de reis moet doen. Zorg er dus voor dat je dit op tijd inplant.

Wat is er anders aan een PCR test in vergelijking met andere tests?

Het produceren van grote hoeveelheden van PCR tests is een stuk duurder en het onderzoeken van de tests kost aanzienlijk meer tijd dan dat van een sneltest in Eemnes. Het analyseren van een PCR test duurt zo’n vier tot acht uur. Hierdoor is het doen van een PCR-test duurder. Het voordeel van een PCR test is dat deze erg gevoelig is en zelfs al bij een kleine hoeveelheid van het virus in het slijm aanslaat. Bij een sneltest kunnen er nog wel eens kleine hoeveelheden van het virus over het hoofd worden gezien.

Wat is er voordelig aan een sneltest?

Sneltesten brengen een hoop voordelen met zich mee, niet alleen voor jou maar ook voor de overheid. De overheid kan dankzij sneltesten een veel grotere groep mensen per dag laten testen dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat mensen sneller op de hoogte zijn van hun huidige situatie en de verspreiding van het virus kunnen voorkomen. Door de grote hoeveelheid mensen die getest kan worden op een dag, kun je erg snel terecht bij een commerciële teststraat. In de meeste gevallen kun je de volgende dagen al terecht. Bij een test bij de GGD duurt het vaak enkele dagen voor je je kan laten testen en duurt het tussen de 24 en 48 uur voor je het resultaat van de test binnen hebt. Als je dus voor werk of een andere reden geen tijd te verliezen hebt, dan is het aan te raden om een sneltest te doen.  

Meer informatie over een sneltest in Eemnes

De kosten van een sneltest liggen meestal rond de 60 euro. Ten opzichte van een PCR-test bij een commerciële teststraat is dit aanzienlijk goedkoper. Het nadeel van een sneltest is alleen dat je hier geen certificaat bij ontvangt. Hierdoor kun je deze niet gebruiken voor bijvoorbeeld een reis. Daarnaast heb je verschillende soorten sneltesten, bijvoorbeeld een antigeen sneltest en een antistof sneltest. Welke jij het meest aantrekkelijk vindt is afhankelijk van je huidige situatie. Zo kan het zijn dat de teststraat waar jij je wilt laten testen maar een van de twee testen aanbiedt. Ook kan het zijn dat je zelf een bepaalde voorkeur hebt en kan je opzoek naar een teststraat die deze test dan aanbiedt. Een ander voordeel van een commerciële sneltest is dat je er ook zonder klachten terecht kan. Als je dus binnenkort een familielid wilt bezoeken die tot de risicogroep behoort, dan kan het een slimme zet zijn om een commerciële sneltest te doen.